Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Βραζιλία Πάνω από 500 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Πάνω από 500 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν τη νοτιοανατολική Βραζιλία. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Ακόμη και οι συγγενείς των αγνοουμένων συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και ολοκληρωτικές καταστροφές σε διάφορες πόλεις. Πολλοί κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο σε γυμνάσιο της Τερεσόπολις.

Η αστυνομία τονίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί και ότι η καταστροφή που έχει προκληθεί από την κακοκαιρία είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα. Ο αριθμός των τραυματιών κοντεύει να παραλύσει το ιατρικό σύστημα της χώρας.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, μεταφέροντας επτά τόνους φαρμάκων και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους κατοίκους. «Οι σκηνές που είδα πραγματικά συγκλονίζουν» δήλωσε. Τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να φροντίσει για τα θύματα των πλημμυρών, ενώ προτεραιότητά του θα πρέπει να είναι η αποφυγή παρόμοιων τραγωδιών.

Η κυβέρνηση από τη πλευρά της υπέγραψε έκτακτη επιχορήγηση για τις πληγείσες περιοχές ύψους 780 εκατομμυρίων ρείς (350 εκατ. ευρώ).

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=378046&dt=14/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: