Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αυτοπυρπολήθηκε ακόμη ένας Αιγύπτιος

Ακόμη ένας Αιγύπτιος αυτοπυρπολήθηκε σήμερα κοντά στο αιγυπτιακό Κοινοβούλιο στο Κάιρο, πράξη που θυμίζει την ενέργεια του νεαρού Τυνήσιου, η οποία πυροδότησε την εξέγερση στην Τυνησία και συνέβαλε στην εκδίωξη του προέδρου της χώρας αυτής.
Πηγή των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε είναι δικηγόρος, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ενέργεια προέβη χθες ακόμη ένας Αιγύπτιος, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για το φτωχό βιοτικό επίπεδο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα Αλ Αχράμ, ένας ακόμη άνεργος άνδρας προσπάθησε σήμερα να αυτοκτονήσει στην Αλεξάνδρεια, τυλίγοντας το σώμα του στις φλόγες.
Ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν στην Αλγερία και στη Μαυριτανία. Στην Αλγερία, ένας 36χρονος άνεργος περιλούστηκε σήμερα με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε επιχειρώντας ν' αυτοκτονήσει, στην περιοχή Ελ Ουέντ, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Τέσσερις ακόμα Αλγερινοί αυτοπυρπολήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1922887

Δεν υπάρχουν σχόλια: