Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο πρώην ρεπόρτερ Κάρνεϊ νέος εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο

Ο Τζέϊ Κάρνεϊ, υπεύθυνος επικοινωνίας, μέχρι τώρα του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζό Μπάϊντεν και πρώην ρεπόρτερ των Τάϊμς της Νέας Υόρκης, αναλαμβάνει νέος Εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο όπως ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Γκίμπς, ο τωρινός κάτοχος της θέσης, την Πέμπτη.
Ο Γκίμπς, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα, είχε προηγουμένως αναγγείλλει ότι εγκαταλείπει την θέση του, για να αναλάβει ως εξωτερικός σύμβουλος στην εκστρατεία επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου το 2012.Όπως δε ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η αλλαγή σκυτάλης θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες.
Στο προεδρικό επιτελείο όμως έχουν δρομολογηθεί και άλλες αλλαγές, όπως δύο νέων υπεύθυνων προσωπικού και ενός νέου διευθυντή του νομικού επιτελείου του Ομπάμα, ο οποίος προχωρά σε ευρύτερες αλλαγές στους κόλπους των Δημοκρατικών, μετά το σφυροκόπημα που υπέστησαν στις εκλογές του Κογκρέσου το 2010.
Ο Κάρνεϊ είναι αρκετά γνωστό " όνομα ", στους κύκλους της Ουάσινγκτον, έχοντας καλύψει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου του Κογκρέσου, αλλά και το πολιτικό, για πολλά χρόνια, για λογαριασμό του περιοδικού Τάϊμ,ενώ ένα διάστημα πέρασε και από την Μόσχα. Είναι παντρεμένος με την ανταποκρίτρια του δικτύου ΑΒC, Κλέρ Σίπμαν, που επίσης έχει εργαστεί στο ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου.
Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του Αντιπροέδρου Μπάϊντεν από το 2009 και τον βοήθησε σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας του μια και είναι γνωστή η τάση του στην φλυαρία, αλλά και στα φραστικά ατοπήματα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1927466

Δεν υπάρχουν σχόλια: