Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Αμερικανικά ελικόπτερα υποστηρίζει ότι απώθησε το Πακιστάν

Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι πακιστανικές δυνάμεις πυροβόλησαν στον αέρα, όταν δύο αμερικανικά ελικόπτερα, τα οποία πετούσαν στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν προερχόμενα από το Αφγανιστάν.
Τα ελικόπτερα πέρασαν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν και πέταξαν πάνω από την περιοχή Γκούλαμ Καν. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο BBC ότι Πακιστανοί στρατιώτες πυροβόλησαν κατά των ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα πυρά ανάγκασαν τα ελικόπτερα να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν, χωρίς να απαντήσουν στα πυρά.
Αξιωματούχος υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν δύο πτήσεις πάνω από το Πακιστάν.
Ωστόσο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για παραβίαση του εναέριου χώρου του Πακιστάν από ελικόπτερα των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν γνώση του περιστατικού.
Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ένταση μετά από αμερικανικές διασυνοριακές επιχειρήσεις στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Μετά από μία τέτοια χερσαία επιχείρηση στις 3 Σεπτεμβρίου, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εντολή να πυροβολεί εναντίον Αμερικανών στρατιωτών εάν πραγματοποιήσουν νέες επιχειρήσεις.
Το περιστατικό έλαβε χώρα εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια στη χώρα, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Ισλαμαμπάντ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: