Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Πυροβολισμοί κατά της αυτοκινητοπομπής του Πακιστανού πρωθυπουργού

Επιδεινώνει το κλίμα ανασφάλειας στο Πακιστάν η επίθεση με σφαίρες που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι κοντά στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Ασαφές παραμένει εάν ο πρωθυπουργός επέβαινε στο αυτοκίνητό του την ώρα που ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί.
Η επίθεση έρχεται λίγο μετά την παραίτηση του Περβέζ Μουσάραφ και επιδεινώνει το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα.
Ένας άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ προς το αμάξι του πρωθυπουργού λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Οι δύο σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο από την πλευρά του οδηγού.
Οι πληροφορίες που φθάνουν από το Ισλαμαμπάντ σχετικά με το εάν ο πρωθυπουργός επέβαινε στο όχημά του είναι συγκεχυμένες.
Ο εκπρόσωπος του Πακιστανού πρωθυπουργού δήλωσε αρχικά πως ο Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι διέφυγε απόπειρας δολοφονίας, όμως εν συνεχεία κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν πως ο πρωθυπουργός δεν επέβαινε σε όχημα της αυτοκινητοπομπής την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση.
Πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε κοντινό λόφο.
Το Πακιστάν βρίσκεται σε πολιτική κρίση, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές. Λίγο μετά την παραίτηση του Περβέζ Μουσάραφ, ο Ναουάζ Σαρίφ δήλωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό και θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο απέναντι στο χήρο της Μπεναζίρ Μπούτο, Ασίφ Αλι Ζαρντάρι.
Η Μπεναζίρ Μπούτο δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.
Οι προεδρικές εκλογές στο Πακιστάν αναμένεται να διεξαχθούν στις 6 Σεπτεμβρίου.
*Σε μία άλλη εξέλιξη, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Πακιστάν κατηγόρησε τις νατοϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν για αιματηρή επίθεση σε χωριό του βορεοδυτικού Πακιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άτομα, ανάμεσά τους και άμαχοι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: