Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Υπάρχει φύλακας-άγγελος για τους περισσότερουος από τους μισούς Αμερικανούς

Ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 55%) πιστεύει ότι τον προστατεύει ένας φύλακας-άγγελος ενώ το 67% είναι "απολύτως βέβαιοι" πως ο παράδεισος υπάρχει, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργείται κάθε δύο χρόνια από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας.
Το Ινστιτούτο Θρησκευτικών Μελετών Μπέιλορ του Πανεπιστημίου Μπέιλορ έθσε 350 ερωτήματα σε 1.648 ενήλικες.
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δήλωσαν ότι ένας φύλακας-άγγελος τους προστατεύει σε περίπτωση ατυχήματος. "Ξαφνιάστηκα πολύ. Το να ανακαλύψω ότι οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν κάτι τέτοιο ήταν σοκ, δεν το περίμενα", δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Κρίστοφερ Μπέιντερ.
Τα αποτελέσματα της μελέτης προσεγγίζουν εκείνα της έρευνας που είχε γίνει το 2005. Μόνο το 4% των Αμερικανών δήλωσαν πως είναι άθεοι και το 11% ότι δεν έχουν καμία θρησκεία.
Ένα ποσοστό 67% πιστεύει "με σιγουριά" ότι υπάρχει παράδεισος και 17% είπαν ότι είναι "πιθανό" να υπάρχει, ενώ το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει στην ύπαρξη της κόλασης.
Να σημειωθεί ότι το 45% των Αμερικανών απάντησαν ότι είχαν τουλάχιστον δύο θρησκευτικές εμπειρίες στη ζωή τους. Οι συντηρητικοί προτεστάντες αναφέρουν περισσότερες μυστικιστικές εμπειρίες από τους φιλελεύθερους προτεστάντες, τους καθολικούς και τους εβραίους.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/19/1565386.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: