Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πυραυλική επίθεση, πιθανώς αμερικανική, σε χωριό του Πακιστάν

Πύραυλοι, πιθανώς αμερικανικοί, έπληξαν χωριό στο Νότιο Ουαζιριστάν του Πακιστάν. Η επίθεση έρχεται μια ημέρα μετά την ένταση στις σχέσεις Πακιστάν-ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της δεύτερης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Πακιστανός αξιωματούχος δηλώνει ότι η επιχείρηση, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε εξτρεμιστές, απετέλεσε συντονισμένη προσπάθεια ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δείχνει ότι βελτιώνεται η συνεργασία στο έδαφος» δήλωσε ο αξιωματούχος.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε τέσσερις πυραύλους στο χωριό Μπαγκάρ, 55 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Γουάνα στην περιοχή του Ν.Ουαζιριστάν, όπου βρισκόταν βάση εξτρεμιστών.
Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πύραυλοι έπληξαν ένα σπίτι στην περιοχή, ενώ πρόσθεσαν ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, του τύπου που χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν ακούστηκε στην περιοχή.
Εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αιτία.
Το Μπαγκάρ είναι κοντά στο χωριό Ανγκορ Αντά, όπου την 3η Σεπτεμβρίου Αμερικάνοι στρατιώτες πραγματοποίησαν χερσαία επιχείρηση. Το Πακιστάν διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την Ουάσινγκτον και ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει λάβει εντολή να ανοίξει πυρ εάν οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρήσουν νέα επιδρομή στη μεθόριο με το Αφγανιστάν.
Λίγο αργότερα, ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μάικλ Μάλεν έσπευσε στο Πακιστάν με σκοπό να καθησυχάσει τους φόβους του Ισλαμαμπάντ.
O Μάικλ Μάλεν επαναβεβαίωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να σεβαστούν την κυριαρχία του Πακιστάν, μετά τον πολλαπλασιασμό των αμερικανικών επιθέσεων με στόχο την Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: