Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο η ένοπλη πτέρυγα του IRA, σύμφωνα με έκθεση του IMC

Την εκτίμηση ότι το Στρατιωτικό Συμβούλιο του IRA παραμένει ουσιαστικά ανενεργό και δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στη Β.Ιρλανδία εκφράζει σε έκθεσή της η ανεξάρτητη επιτροπή IMC, σύμφωνα με τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης. Η έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επισήμως την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το Reuters, τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, που δεν διευκρινίζουν τις πηγές τους, αναφέρουν ότι η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής για την παρακολούθηση της κατάστασης στην Β.Ιρλανδία IMC θα αναφέρει πως, αν και το Στρατιωτικό Συμβούλιο του IRA εξακολουθεί να υφίσταται, δεν λειτουργεί πλέον ως διοίκηση της ένοπλης πτέρυγας και δεν αποτελεί κίνδυνο.
Η ένοπλη οργάνωση είχε δεσμευθεί το 2005 ότι θα προχωρήσει σε αφοπλισμό και πως θα επιδιώξει την ένωση της Ιρλανδίας με ειρηνικά μέσα, ωστόσο από πολλές πλευρές εκφράζεται ανησυχία και μόνο για το γεγονός ότι ο IRA εξακολουθεί να υπάρχει.
Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε την έκθεση, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, «πολύ σημαντική», ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενό της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: