Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Καναδάς: Πέθανε σε ηλικία 42 χρόνων η γηραιότερη αρκούδα του κόσμου

Καναδοί αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου του Ουίνιπεγκ, στη Μανιτόμπα, ανακοίνωσαν ότι θρηνούν για το θάνατο μιας πολικής αρκούδας, η οποία πιστεύεται ότι ήταν η γηραιότερη αρκούδα του Κόσμου.
Η 42χρονη πολική αρκούδα Ντέμπι πέθανε χθες το πρωί στο ζωολογικό κήπο όπου ζούσε από το 1967, όπου μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό της το 1966, στη Ρωσική Αρκτική.
Η Ντέμπι είχε επιβαρυμένη υγεία λόγω ηλικίας και οι κτηνίατροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ευθανασία όταν διαπίστωσαν ότι έπασχε από ανεπάρκεια των περισσοτέρων ζωτικών οργάνων.
Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες την καταχώρησε στις σελίδες του ως τη γηραιότερη πολική αρκούδα του Κόσμου, μόλις συμπλήρωσε τα 41 χρόνια ζωής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ζωολογικού κήπου.
Η Ντέμπι είχε γεννήσει 6 μωρά στο ζωολογικό κήπο καθώς ήταν ζευγάρι επί πολλά χρόνια με τον αρκούδα Σκίπερ, ο οποίος πέθανε πριν από αρκετά χρόνια σε ηλικία 34 χρόνων.
Οι πολικές αρκούδες ελεύθερες δεν ζουν πάνω από 30 χρόνια, αλλά οι περισσότερες κατορθώνουν να ζήσουν το πολύ 20 χρόνια.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/19/1593635.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: