Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Θεαματική πτώση της δημοτικότητας του Μπερλουσκόνι μετά τη «θύελλα» στην Παιδεία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Δημοκρατικού Κόμματος, η δημοτικότητα του Καβαλιέρε μειώθηκε στο 47,4% από το ποσοστό του 68% του Σεπτεμβρίου, το οποίο ο ίδιος χαρακτήριζε «σχεδόν εξωπραγματικό».
Σύμφωνα με το Ipsos, ο ηγέτης των Δημοκρατικών Βάλτερ Βελτρόνι κατάφερε να ξεπεράσει τον Ιταλό πρωθυπουργό και εξασφαλίζει ποσοστό δημοτικότητας 50,5%.
Ο γνωστός δημοσκόπος Ρενάτο Μανχάιμερ, από τη μεριά του, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός έχει χάσει μέχρι και 15ποσοστιαίες μονάδες δημοτικότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, δεν θα μπορούσε να τις κερδίσει, σημειώνει.
Πολλοί σχολιαστές ερμηνεύουν τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας. Παρά τις διαδηλώσεις, η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προτάθηκε από την αρμόδια υπουργό Μαρία-Στέλα Τζελμίνι, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο. Μπορεί όμως να οφείλεται και στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων η απόφαση του Μπερλουσκόνι να «παγώσει» τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια.Μετά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, έκανε γνωστό ότι «πριν παρουσιασθεί το όποιο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να ξεκινήσει αποδοτικός διάλογος με τους καθηγητές, τους φοιτητές και εκπροσώπους των γονέων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Επιτέλους! Μα δεν ήταν αναμενώμενο να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή; Και πάλι καλά να λέει που άργησε τόσο...
Φιλιά και καλημέρα :)

geokalp είπε...

ίσως και οι Ιταλοί να έχουν αρχίσει να σκέφτονται πια...

καλημέρα και καλό ΣΚ Μαρία!