Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Επιστροφή χρημάτων για κλήσεις με προσαύξηση από το Δήμο Αθηναίων

Κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε ότι το ύψος του προστίμου για την παράνομη στάθμευση ορίζονται από τον ΚΟΚ και τα δημοτικά συμβούλια δεν επιτρέπεται να επιβάλουν αυξήσεις επί του ποσού αυτού, ο Δήμος Αθηναίων θα επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα στους δημότες που τα έχουν καταβάλει.
Όπως δήλωσε ο γγ του Δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου στη ΝΕΤ, σήμερα, Τετάρτη, ο Δήμος Αθηναίων θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και θα επιστρέψει σε όποιον ζητήσει το επιπλέον ποσό που επιβαλόταν ως προσαύξηση στο πρόστιμο.
Το ΣτΕ έκρινε ότι τα πρόστιμα της ελεγχόμενης στάθμευσης προβλέπονται αποκλειστικά από το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θεσπίστηκε με το Ν. 2696/99.
Το ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή προσφυγή δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της υπ. αριθμόν 2738/2006 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με την οποία καθορίστηκε σε 23 ευρώ το ύψος του προστίμου για τους παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης. Το διάστημα, στο οποίο αναφέρεται η προσφυγή του δικηγόρου, το πρόστιμο ανέρχονταν -βάσει του ΚΟΚ- σε 15,5 ευρώ.
Πάντως, με την ίδια απόφαση, το ΣτΕ έκρινε κατά τα λοιπά συνταγματικό το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: