Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Β. Κορέα: Φωτογραφία του ηγέτη να παρακολουθεί αγώνα δόθηκε στη δημοσιότητα

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ ιλ να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά Μέσα Ενημέρωσης. Η δημοσίευση της φωτογραφίες γίνεται σε μία περίοδο που υπάρχουν έντονες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ ιλ.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μεταδίδει ότι ο Κιμ Γιονγκ ιλ παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα δύο ομάδων του στρατού, αλλά δεν διευκρίνισε πότε και που έγινε ο αγώνας αυτός.

Πάντως πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς ανακοινώσεων από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, που έχουν στόχο να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι ο 66χρονος Κιμ είναι καλά στην υγεία του, ενώ πολλά ξένα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που λέγεται ότι αντιμετώπισε ο Κιμ τον Αύγουστο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Τάρο ’σο δήλωσε ότι έχει πληροφορίες από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας, σύμφωνα με τις οποίες ο Βορειοκορεάτης ηγέτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: