Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ταϊλάνδη: Νέο κρούσμα του ιού Η5Ν1 σε πουλερικά

Ενα ακόμη κρούσμα του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών επιβεβαίωσε σήμερα η Ταϊλάνδη – το δεύτερο αυτήν την εβδομάδα – στην αγροτική περιοχή της Ουθάι Θάνι, 200 χλμ. βορείως της Μπανγκόκ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.
«Θανατώσαμε όλα τα κοτόπουλα στις περιοχές όπου εντοπίστηκε ο ιός Η5Ν1 μετά από τους εργαστηριακούς ελέγχους», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Αυτό ήταν το τέταρτο κρούσμα σε 10 μήνες του θανατηφόρου ιού σε πουλερικά στην Ταϊλάνδη. Χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του ιού σε περιοχή 400 χλμ. από την Μπανγκόκ, όπου θανατώθηκαν συνολικά 200 κοτόπουλα.
Πέρυσι στη χώρα δεν υπήρξε επιδημία του ιού, ωστόσο υπήρξαν αναφορές για ανθρώπους που προσβλήθηκαν από αυτόν από τον Σεπτέμβριο του 2006.
Ο ιός Η5Ν1 έχει σκοτώσει συνολικά 17 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη από το 2003 και 245 συνολικά από τους 387 που προσβλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ΠΟΥ .
Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους μετάλλαξης του παθογόνου ιού και μετάδοσής του στους ανθρώπους.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/13/1590992.htm

2 σχόλια:

patsiouri είπε...

Μαμά μου....
Αν και αυτά υποπτεύομαι είναι τα λιγότερα...

geokalp είπε...

ναι...
όμως δεν τελειώνει με τίποτα...