Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Το πρώτο ντιμπέιτ μέσω Διαδικτύου!!!

Στις ΗΠΑ έγινε το πρώτο ντιμπέιτ μέσω Διαδικτύου στο Youtube

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2008 συμμετείχαν την Δευτέρα σε ένα πρωτότυπο ντιμπέιτ που οργάνωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και ο ιστοτόπος YouTube, με ερωτήσεις που υπέβαλαν, μέσα από βίντεο, οι χρήστες του διαδικτύου.
Περισσότερα από 3.000 βίντεο εστάλησαν στο YouTube και από αυτά το CNN επέλεξε 25 ερωτήσεις που προβλήθηκαν στη μεγάλη θόνη του στρατιωτικού κολεγίου Σίταντελ στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Αυτός ο τρόπος υποβολής ερωτήσεων (που θεωρήθηκε μόνο εν μέρει επιτυχημένος) προτιμήθηκε ώστε να μην μπορούν οι υποψήφιοι να δίνουν στερεότυπες, προβαρισμένες απαντήσεις. Στο επίκεντρο πάντως βρέθηκε και πάλι το Ιράκ, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα που αφορούσαν προσωπικά τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμπα, το γερουσιαστή από το Ιλινόις που επιδιώκει να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στην ερώτηση εάν οι μουσουλμάνοι ηγέτες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν και να συνεργαστούν με μια γυναίκα πρόεδρο, η γερουσιαστής και πρώην πρώτη κυρία απάντησε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με παίρνουν σοβαρά». Ο Ομπάμα, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τους φυλετικούς διαχωρισμούς.
Οι οκτώ υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν και σε πιο «ακανθώδη» ερωτήματα: ένας νεαρός Αφροαμερικανός από τη Μασαχουσέτη ρώτησε «εάν οι μαύροι Αμερικανοί θα αποζημιωθούν κάποτε για τα χρόνια της δουλείας» ενώ ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών ζήτησε να πληροφορηθεί την άποψή τους για το θέμα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ένας ...χιονάνθρωπος έδωσε μια χιουμοριστική νότα στο σοβαρό πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών όταν ρώτησε τους υποψήφιους τι θα κάνουν για το μέλλον του.
Εκτός από την Κλίντον και τον Ομπάμα στη δημόσια συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο πρώην υποψήφιος αντιπρόεδρος Τζον Έντουαρντς, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο γερουσιαστής Τζόζεφ Μπίντεν, ο συνάδελφός του Κρις Ντον, ο πρώην γερουσιαστής Μάικ Γκράβελ και ο βουλευτής Ντένις Κουτσίνι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_13_24/07/2007_198080

Δεν υπάρχουν σχόλια: