Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Δυόμισι εκατομμύρια υπογραφές συγκέντρωσε το «Forza Italia» για πρόωρες εκλογές

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia, ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 2,5 εκατομμύρια υπογραφές υπέρ των πρόωρων εκλογών, αντί για την προγραμματισμένη διεξαγωγή τους το 2011, την δεύτερη ημέρα μιας μεγάλης κινητοποίησης κατά του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι που οργανώθηκε σε όλη την Ιταλία.
Το Forza Italia «εξασφάλισε 2.471.223 υπογραφές, από τις οποίες οι 150.000 έγιναν μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικώς, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από πολίτες που παρουσιάστηκαν σε 6.000 κοινότητες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του βασικότερου κόμματος της αντιπολίτευσης σχετικά με την κίνηση αυτή, που δεν έχει καμία νομική αξία.
«Στη δημοκρατία, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική κρίση τόσο αμετάκλητη όσο η τρέχουσα, ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η επιστροφή στις κάλπες», αναφέρεται στις ολοσέλιδες καταχωρήσεις που έχει κάνει στις εφημερίδες ο Μπερλουσκόνι για την εκστρατεία αυτή.Η κινητοποίηση αυτή , που στόχος της είναι η συλλογή 5 εκατομμυρίων υπογραφών μέχρι την Κυριακή το βράδυ, έγινε μετά τη νίκη του κ. Πρόντι στη Γερουσία την Πέμπτη, η οποία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2008 σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για την επιβίωση της κυβέρνησης της κέντρο-αριστεράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπερλουσκόνι είχε μιλήσει για αποτυχία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: