Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Αδιαθεσία και όχι άρνηση η απουσία Ιρανού κολυμβητή σε παρουσία Ισραηλινού

Η ΔΟΕ αποδέχθηκε τις εξηγήσεις που έδωσε Ιρανός κολυμβητής σχετικά με τη μη παρουσία του στην προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει μαζί με τον Ισραηλινό Τομ Μπεερί.
«Ο κολυμβητής αποσύρθηκε από τον αγώνα λόγω αδιαθεσίας και όχι λόγω του Ισραηλινού που μετείχε στην ίδια σειρά. Αυτό επιβεβαίωσε, άλλωστε, γραπτώς και στην ομοσπονδία της χώρας του» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκιζέλ Ντέιβις.«Επικοινωνήσαμε και με την ιρανική ολυμπιακή επιτροπή. Μας υπογράμμισαν ότι όλοι οι αθλητές θα αγωνίζονται εδώ με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα και θα ανταγωνίζονται τους αθλητές όλων των χωρών. Μιλήσαμε και με τον αθλητή και την εθνική ολυμπιακή επιτροπή του Ιράν και αυτό μας διαβεβαίωσαν» πρόσθεσε η Ντέιβις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 1979, όταν έγινε η ισλαμική επανάσταση στη χώρα, δεν έχουν μετάσχει μαζί στον ίδιο αγώνα αθλητές του Ισραήλ και του Ιράν. Οι αθλητές της 2ης χώρας αρνούνται να μετάσχουν μαζί με Ισραηλινούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους, και αρκετές είναι οι περιπτώσεις που τους επιβάλεται αποκλεισμός σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.Σε μία από αυτές, ο Ιρανός παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο, Αρας Μιρεσμαεϊλί, μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας για χρυσό μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, είχε αρνηθεί να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Ισραηλινό Εχούντ Βακς.

Πάντως, στην περίπτωση του κολυμβητή Αλιρεζαεϊ, ο επικεφαλής της ιρανικής αποστολής στο Πεκίνο, Ουαχίντ Μουραντί, δήλωσε ότι αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία με στομαχικές διαταραχές και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: