Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Εγκατέλειψαν τη Wall για σαλάτες και παγωμένο γιαούρτι

Παράτησαν τη Wall Street για σαλάτες και παγωμένο γιαούρτι. Ο λόγος για τους Νίκολας Τζάμμετ, Τζόναθαν Νήμαν και Ναθάνιελ Ρου, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Georgetown εδώ και 2 χρόνια, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις καριέρες τους στον επιχειρηματικό και επενδυτικό κόσμο για να ανοίξουν το SweetGreen, εστιατόριο με βιολογικές σαλάτες και παγωμένο γιαούρτι, δύο μόλις οικοδομικά τετράγωνα από το πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησαν στην Ουάσιγκτον.
Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου τους μαγαζιού, είναι στη διαδικασία ίδρυσης άλλων τριών στην ευρύτερη περιοχή και δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την ύφεση που οδηγεί περισσότερους ανθρώπους να προτιμούν το φαγητό στο σπίτι.
Το κόστος της επένδυσης του πρώτου μαγαζιού στην οδό Μ, τον πιο εμπορικό δρόμο της Ουάσιγκτον, ήταν μόλις 170.000 δολάρια και είχε στον πρώτο μόλις χρόνο του έσοδα 1,3 εκατ. δολάρια.
Τα υπόλοιπα εστιατόρια της αλυσίδας λειτουργούν με αιολική ενέργεια, ανακυκλώνουν όλα τα απορρίμματα και δεν χρησιμοποιούν μη φιλικά προς το περιβάλλον πλαστικά.
Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν οι τρεις φίλοι να ιδρύσουν τη συγκεκριμένη, τώρα πια, αλυσίδα εστιατορίων είναι διότι διαπίστωσαν μια έλλειψη θρεπτικής και υγιεινής τροφής σε προσιτές τιμές. Συγκεκριμένα, το SweetGreen προσφέρει στους πελάτες δύο επιλογές, δημιουργία σαλάτας με επιλογή των υλικών ή παγωμένο γιαούρτι με συνδυασμό φρούτων και ξηρών καρπών.
Ο Τζάμετ δηλώνει χαρακτηριστικά, «Δημιουργήσαμε κάτι από το τίποτα, δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα και δεν μας φαίνεται σαν δουλειά».
Και οι τρεις νέοι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν έχουν στο ελάχιστο μετανιώσει γαι την αλλαγή επαγγελματικών τους σχεδίων και επιμένουν ότι καθοριστικός παράγοντας στη λήψη των παράτολμων αποφάσεών τους ήταν το νεαρό της ηλικίας τους και η άγνοια των ρίσκων.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=12734&pubid=10879135

Δεν υπάρχουν σχόλια: