Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η Νέα Ορλεάνη εξέλεξε λευκό δήμαρχο μετά από 32 χρόνια

O Mιτς Λάντριου εξελέγη δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης χθες και είναι η πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια που οι ψηφοφόροι της αμερικανικής αυτής πόλης,που στη πλειοψηφία τους είναι μαύροι,εκλέγουν δήμαρχο ένα λευκό υποψήφιο.

Ο Λάντριου,Δημοκρατικός,και αναπληρωτής κυβερνήτης της Λουϊζιάνας,συγκέντρωσε ποσοστό πάνω από 50% υπερισχύοντας δέκα άλλων υποψηφίων και αποφεύγοντας ένα δεύτερο γύρο εκλογών.Δεύτερος ήλθε ο Τρόι Ενρι,μαύρος επιχειρηματίας.

Ο ηλικίας 490 ετών Λάντριου,γιος του τελευταίου λευκού δημάρχου της Νέας Ορλεάνης Μουν Λάντριου,σε μία ιστορική ομιλία του είπε ότι η εκλογή του δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θέλουν μία πόλη «περισσότερο ενωμένη παρά χωρισμένη».

Ο πληθυσμός της πόλης,που πριν από πέντε χρόνια είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον κυκλώνα Κατρίνα που άφησε πίσω του 1.300 νεκρούς,σε ποσοστό μεγαλύτερο των δύο τρίτων είναι μαύροι. Ο Μουν Λάντριου ήταν δήμαρχος μέχρι το 1978.Η οικογένεια Λάντριου είναι πολιτική δύναμη στην Λουϊζιάνα και η αδελφή του Μιτς η Μέρι είναι γερουσιαστής.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: