Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

«Ψήνεται» η Ευρώπη

«Ψήνεται» η κεντρική και δυτική Ευρώπη, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε Γερμανία, Βρετανία και Τσεχία.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, καθώς η μετεωρολιγική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για δεύτερο κύμα καύσωνα που θα πλήξει την νότιο-ανατολική και την ανατολική Αγγλία καθώς και την περιοχή του Λονδίνου τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει του 32 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς, θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές για τα βρετανικά δεδομένα.

Σε επιφυλακή είναι και το βρετανικό υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως αναφέρει «εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Καύσωνα. «Καλείται ο πληθυσμός της χώρας να φροντίζει τα άτομα που έχει υπό την ευθύνη του και συνδέεται μαζί τους όπως μέλη των οικογενειών και φίλους καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις 27 Ιουνίου είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία του έτους με το θερμόμετρο να δείχνει 30,9 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος πάντως έχει πάρει την ανιούσα και στη Γερμανία, καθώς στο Βερολίνο φθάνει σήμερα 36 βαθμούς κελσίου. Αποπνικτική είναι η ζέστη και στην τσεχική πρωτεύουσα, Πράγα με το θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 33 βαθμούς κελσίου.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1841266

Δεν υπάρχουν σχόλια: