Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Απεργία επ' αόριστον ξεκινούν 52.000 εργαζόμενοι της Lufthansa

Αναστάτωση στο πρόγραμμα πτήσεων αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, καθώς οι 52.000 εργαζόμενοι του συνδικάτου Verdi ξεκινούν τη Δευτέρα απεργία επ' αόριστον με μισθολογικά αιτήματα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι θυγατρικές της Lufthansa, Eurowings και CityLink, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 1.000 εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργίας των πιλότων, οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν με την αύξηση κατά 5,5% που τους προσέφερε οι όμιλος.
Η Verdi, που δεν εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων της Lufthansa, διεκδικεί αυξήσεις 9,8% για το τρέχον έτος, ενώ η εταιρεία προτείνει 6,7%, τμηματικά έως το Φεβρουάριο του 2010, συν ένα εφάπαξ μπόνους.
Εκπρόσωπος της Lufthansa απέφυγε να εκτιμήσει πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν, τόνισε όμως ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για τα χειρότερα.
Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τις υπηρεσίες κέτερινγκ, τις εργασίες συντήρησης και τις μεταφορές φορτίων, και λιγότερο το ιπτάμενο προσωπικό και τους εργαζόμενους στον έλεγχο εισιτηρίων.
Σε προηγούμενες απεργίες, πολλοί από τους επιβάτες ακυρωμένων πτήσεων είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με τρένα της Deutsche Bahn.
Η Lufthansa θα μπορούσε να δοκιμάσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και με μετακινήσεις προσωπικού, ωστόσο η Verdi προειδοποιεί για απεργίες και σε άλλα συνδικάτα και θυγατρικές αν ή διοίκηση προχωρήσει σε «απεργοσπαστικές ενέργειες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Ήδη αρχίσανε τα προβλήματα στις πτήσεις...

geokalp είπε...

γεια σου Κίτσε!

ελπίζω να μην είχες τίποτα προβλήματα...

p.s. ακόμα έχω στο μυαλό μου τα πουκέ σου!!!