Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Στο αρχείο η υπόθεση της μικρής Μαντλίν «λόγω έλλειψης αποδείξεων»

«Λόγω έλλειψης αποδείξεων» έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν οι δικαστικές αρχές της Πορτογαλίας, 14 μήνες αφότου χάθηκε το κοριτσάκι από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους γονείς και τα άλλα δύο αδέλφια της.
Όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αφού «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι διαπράχθηκε κάποιο αδίκημα από τα υπό έρευνα άτομα». Κατά συνέπεια, αίρεται και η δίωξη που είχε ασκηθεί στους γονείς της μικρής, Τζέρι και Κέιτ Μακάν, καθώς και σε ένα τρίτο Βρετανό, τον Ρόμπερτ Μάρατ.
Τόσο οι γονείς της μικρής, όσο και ο Βρετανός έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν.Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν, σε ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της.Οι γονείς της μικρής δηλώνουν «ανακουφισμένοι» από την κατάληξη της υπόθεσης, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους από το Λονδίνο. «Υπάρχει μια κάποια ανακούφιση, όχι όμως και χαρά», είπε ο Κλάρενς Μίτσελ, αφού η Μαντλίν εξακολουθεί να αγνοείται.
Σύμφωνα με το BBC, οι γονείς της Μαντλίν δήλωσαν πως τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της αστυνομίας, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις δικές τους έρευνες για την κόρη τους.
Πάντως ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση μπορεί να ανοίξει ξανά αν προκύψει κάποιο νέο στοιχείο από «σοβαρή πηγή»Η υπόθεση είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως αφότου η πορτογαλική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτους» τους γονείς του παιδιού. Ωστόσο, οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε το κοριτσάκι, ούτε επαρκείς ενδείξεις για να ασκήσουν διώξεις εναντίον οποιουδήποτε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: