Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Καθαρίστηκαν από τα φύκια οι εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας του Τσινγκτάο

Έπειτα από μια επιχείρηση εβδομάδων, στην οποία συμμετείχαν 10.000 στρατιώτες και εθελοντές, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας στο Τσινγκτάο καθαρίστηκαν από τη γιγάντια μάζα φυκιών που εμπόδιζε την προπόνηση, μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα.
Οι υπεύθυνοι ολοκλήρωσαν την αποστολή εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί μέχρι την Τρίτη, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Γύρω από τις εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν δύο πλωτά φράγματα, μήκους 22 και 20 χιλιομέτρων, για να κρατήσουν τα δύσοσμα φύκια μακριά από τη διοργάνωση.
«Οι αγώνες ιστιοπλοΐας, που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερο από 20 ημέρες, δεν θα απειληθούν από τα φύκια» υποσχέθηκε ο Ουάνγκ Ουέι, αντιπρόεδρος της κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Τα φύκια στην περιοχή του Τσινγκτάο, 550 χλμ νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στις ακτές της Κίτρινης Θάλασσας, είχαν καλύψει συνολικά 16.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας.
Το πρακτορείο Νέα Κίνα δεν διευκρινίζει αν τα φύκια, που μυρίζουν σαν σάπιο κουνουπίδι, έχουν καθαριστεί από τις παραλίες και τα λιμάνια της ευρύτερης επαρχίας Σαντόνγκ.
Η κυβέρνηση αποδίδει την εκρηκτική ανάπτυξη των φυκιών στις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη ζέστη, ενώ οι περιβαλλοντιστές εκτιμούν ότι πρόκειται για φαινόμενο ευτροφισμού από την απορροή λυμάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: