Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Στο Αφγανιστάν το κεντρικό μέτωπο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Ομπάμα

Ρευστή και επείγουσα χαρακτήρισε ο Μπάρακ Ομπάμα την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Το Ιράκ επόμενος σταθμός στην περιοδεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Μπάρακ Ομπάμα μετέβη για πρώτη φορά το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο διεθνούς περιοδείας που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ιράκ, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του προφίλ του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κατάσταση είνα ρευστή και επείγουσα και πιστεύω ότι θα πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο, το κεντρικό μέτωπο, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που έδωσε από το Αφγανιστάν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, ο Ομπάμα χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα «ρευστή και επείγουσα», δεσμευόμενος να καταπολεμήσει την τρομοκρατία με «σθένος».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων.
Μετά το Αφγανιστάν ο Ομπάμα μετέβη στο Κουβέιτ, όπου συναντήθηκε με τον εμίρη Σεΐχη Σάμπαχ αλ-Αχμαντ αλ-Σάμπαχ, και τη Δευτέρα αναμένεται να επισκεφθεί το Ιράκ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: