Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Διαλέχτε!

Ισραήλ: 'Όλμερτ - Τουρς' είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος ισραηλινών εφημερίδων που ξεσπούν κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ.
η αστυνομία υποπτεύεται για απάτη σχετικά με τη χρηματοδότηση ταξιδιών του.

Πιο κοντά από ποτέ για ειρηνική λύση Ισραήλ και Παλαιστίνιοι δηλώνει ο Ολμέρτ
Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, στο Παρίσι.

Σε δικαστικό κλοίο ο Ολμέρτ μετά τις κατηγορίες για απάτη και παράνομες χρηματοδοτήσεις
Για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, Ισραηλινοί αστυνομικοί επισκέφτηκαν τον πρωθυπουργό της χώρας Εχούντ Ολμέρτ και τον ανέκριναν για την ανάμιξή του στο σκάνδαλο δωροληψίας. Παράλληλα, όμως, του απευθύνθηκαν κατηγορίες για απάτη ενώ και η έρευνα για δωροληψία διευρύνθηκε ώστε να εξεταστούν υποψίες σχετικά με τη χρηματοδότηση ταξιδιών του.

Φακέλους με μετρητά λάμβανε ο Ολμέρτ, σύμφωνα με μαρτυρία Αμερικανού επιχειρηματία
έδινε στον Εχούντ Ολμέρτ φακέλους με μετρητά που εκτός από πολιτικές εκστρατείες δαπανήθηκαν και για πολυτελείς απολαύσεις...
Στην κατάθεσή του ο Αμερικανοεβραίος επιχειρηματίας είπε ότι είχε προσφέρει δωρέες σε επιταγές στον Εχούντ Ολμέρτ, αλλά εκείνος ζητούσε τα χρήματα σε μετρητά. Σε περίοδο 15 ετών έδωσε στον Ολμέρτ φακέλους με συνολικό περιεχόμενο άνω των 90.000 ευρώ σε συναντήσεις τους στη Νέα Υόρκη και την Ιερουσαλήμ.
Ο 75χρονος Μόρις Ταλάνσκι κατέθεσε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρηματικά ποσά, άφησε πάντως σαφέστατα να εννοηθεί πως εκτός από πολιτικές εκστρατείες οι φάκελοι διοχετεύθηκαν και για προσωπικές... απολαύσεις του Εχούντ Ολμέρτ.

Οι «ασκήσεις πολέμου» μεταξύ Ιραν-Ισραήλ ενισχύουν την τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: