Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Βρετανίδα φέρεται να έπνιξε το νεογέννητο βρέφος της σε ξενοδοχείο της Κρήτης

Νεαρή Βρετανίδα τουρίστρια φέρεται να έπνιξε το νεογέννητο αγοράκι της σε ξενοδοχείο στα Μάλια του Ηρακλείου Κρήτης.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η 20χρονη φοιτήτρια είχε βγει για να διασκεδάσει στα μπαράκια της πόλης. Κάποια στιγμή, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, ένιωσε αδιαθεσία και επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Εκεί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η 20χρονη γέννησε χωρίς ιατρική βοήθεια ένα αγοράκι, βάρους 2,5 κιλών και ύψους 47 εκατοστών, το οποίο σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις γεννήθηκε υγιέστατο.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον καθηγητή ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκη που την εξέτασε, η 20χρονη έπνιξε το νεογνό, χρησιμοποιώντας σεντόνι και πετσέτες, χωρίς να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο που βρέθηκε συνδεδεμένος από τους ιατροδικαστές. Από τις αρχές εξετάζονται δύο εκδοχές για την υπόθεση. Σύμφωνα με την πρώτη, ο τοκετός έγινε αντιληπτός από εργαζόμενους στο ξενοδοχείο που είδαν ίχνη αίματος στους διαδρόμους και ειδοποίησαν την αστυνομία και ταυτόχρονα ιατρικό κέντρο της περιοχής από όπου η 20χρονη μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.Κατά μία άλλη εκδοχή, η 20χρονη μεταφέρθηκε από την αδελφή και την φίλη της με τις οποίες συνδιασκέδαζε νωρίτερα και οι οποίες τη βρήκαν αιμόφυρτη, ενώ δηλώνουν άγνοια για την εγκυμοσύνη της νεαρής. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι δύο κοπέλες έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και μετέφεραν με ταξί την 20χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.Ωστόσο, ο καθηγητής, Μ. Μιχαλοδημητράκης δήλωσε ότι βρέθηκε «μπροστά σε έναν μπόγο: μωρό, πλακούντας και ομφάλιος λώρος ένα κουβάρι».Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλοδημητράκη, ο τοκετός ήταν μάλλον εύκολος για την 20χρονη, η οποία έχει κάνει άλλους δύο τοκετούς στο παρελθόν, φέρνοντας στη ζωή δύο ακόμα παιδιά.
Η 20χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και στους γιατρούς στο νοσοκομείο ότι δεν κατάλαβε πως γεννούσε, αλλά νόμισε ότι απέβαλε.Μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η μητέρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και φρουρούμενη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: