Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Τέλος το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους για τους Ολλανδούς

Επιτρέπεται η κάναβη αρκεί να μην αναμειγνύεται με καπνό. Αυτό αποφάσισαν οι Ολλανδοί νομοθέτες οι οποίοι πρόσφατα θέσπισαν νόμο σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
Τέλος λοιπόν το κάπνισμα στα καφέ και τα ρεστοράν για τους Ολλανδούς, μια τάση που εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκφράζουν φόβους για μείωση των εσόδων μετά την απαγόρευση όμως πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως οι κενές θέσεις θα γεμίσουν από μη καπνιστές.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα καφέ όπου επιτρέπεται η χρήση κάναβης, οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίσουν μαριχουάνα αρκεί να μην την αναμειγνύουν με καπνό.
Η κατοχή κάναβης είναι απαγορευμένη στην Ολλανδία όμως αυτοί που βρεθούν με πολύ μικρή ποσότητα δεν διώκονται. Υπάρχουν εξάλλου και κάποιες καφετέριες που έχουν άδεια από το κράτος και στις οποίες επιτρέπεται να καπνίσει κανείς μαριχουάνα.
Σύμφωνα με το BBC, η απαγόρευση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πουλήσει τις επιχειρήσεις τους.
Στις επιχειρήσεις που θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να καπνίζουν θα γίνονται συστάσεις και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

.............τι μπίζνα και αυτή...!