Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία με την κατηγορία του σοδομισμού

Συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία του σοδομισμού ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία, Ανουάρ Ιμπραήμ, γεγονός που προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και γεννά φόβους για αστάθεια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Ανουάρ Ιμπραήμ συνελήφθη έξω από το σπίτι του λίγο πριν τη 13:00 το μεσημέρι, μια ώρα νωρίτερα από την ώρα που έπρεπε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα για την ίδια υπόθεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους κατηγορίες.
«Η σύλληψη είναι εξωφρενική και απολίτιστη», δήλωσε εκπρόσωπος του Κόμματος του Ανουάρ, Κόμμα για το Δίκαιο του Λαού.
Το 1998 ο Ανουάρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκείνη την εποχή, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά τις κατηγορίες του σοδομισμού και της διαφθοράς που του απαγγέλθηκαν.
Αφού πέρασε έξι χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος το 2004, καθώς ακυρώθηκε η καταδίκη του για σοδομισμό.
Οι υποστηρικτές του Ιμπραήμ πάντως, θεωρούν ότι πίσω από το σκάνδαλο υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ενοχοποιούν ως υποκινητή τον αρχηγό της κυβέρνησης, Αμπντουλάχ Μπαντάουι, λέγοντας ότι θέλει να εμποδίσει την ανοδική πορεία της αντιπολίτευσης.
Ο Ανουάρ Ιμπραήμ πραγματοποίησε μια θεαματική επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας του κατά τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, πριν κατηγορηθεί εκ νέου για σοδομισμό σε βάρος ενός 23χρονου.Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αρνείται τις κατηγορίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: