Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Προτροπή Λάντεν στους Αμερικανούς να αλλαξοπιστήσουν για χάρη του πολέμου στο Ιράκ


Προτροπή στους Αμερικανούς να ασπαστούν τον Ισλαμισμό αν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράκ, αλλά όχι απειλές, απευθύνει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σε νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στο διάρκειας 30 λεπτών βίντεο ο Μπιν Λάντεν δεν προχωρά σε άμεσες και ανοιχτές απειλές προς τις ΗΠΑ. Αναφέρεται στην 11/9 και επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αποδείχθηκαν τρωτές παρά το ότι είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο.
Το βίντεο φαίνεται ότι γυρίστηκε μέσα στο καλοκαίρι του 2007 αφού ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται σε πρόσφατα περιστατικά από το Ιράκ.
Για το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Μπιν Λάντεν τονίζει ότι θα τελειώσει με δύο τρόπους: «Ο πρώτος είναι από την πλευρά μας και εσείς (ενν. ΗΠΑ) να συνεχίσετε να μας σκοτώνετε» εμφανίζεται να λεει στο βίντεο.
Ο δεύτερος τρόπος είναι η εξαφάνιση του Αμερικανικού δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης στο οποίο καταλογίζει ότι θυσιάζει στρατιώτες και λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ.Ο.Μπους επαναλαμβάνει τα λάθη των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν σημειώνει ακόμα ο Μπιν Λάντεν.
Στο βίντεο, ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται ακόμη στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στον διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι, στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στις ατομικές βόμβες της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι.
Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για ενδεχόμενες επιθέσεις ενώ, την ίδια στιγμή, άλλοι αναλυτές τονίζουν ότι και στο παρελθόν ο Μπιν Λάντεν είχε απευθύνει μηνύματα στην επέτειο της 11/9.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του βίντεο πριν την πλήρη ανάλυσή του. «Χρειαζόμαστε να είμαστε σε επιφυλακή για την τρομοκρατία» δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν είχε εμφανιστεί σε βίντεο από τον Οκτώβριο του 2004 αν και το 2006 είχε μεταδοθεί ηχογραφημένο μήνυμα. Στο ενδιάμεσο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει φήμες και εκτιμήσεις μυστικών υπηρεσιών ότι έχει πεθάνει ή ότι είναι βαριά άρρωστος.
Εν τω μεταξύ, μετά από την τεχνική ανάλυση προέκυψε ότι η φωνή στο νέο βίντεο, της Αλ Κάιντα είναι εκείνη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Δηλώσεις για το νέο βίντεο έκανε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, στο οποίο υπογραμμίζει την ανάγκη να επιδειχθεί αποφασιστικότητα στο Ιράκ. «Η βιντεοταινία μας υπενθυμίζει τον επικίνδυνο κόσμο στον οποίο ζούμε και πως θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να προστατέψουμε το λαό μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: