Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time



«Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακήρυξε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το περιοδικό Time για το «εξαιρετικό ηγετικό ταλέντο» του που οδήγησε τη Ρωσία από το χάος στην πολιτική σταθερότητα.
«Δεν είναι καλός, αλλά έκανε εξαιρετικά πράγματα δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού, Ρίτσαρντ Στένγκελ προσθέτοντας: «Είναι ο νέος τσάρος της Ρωσίας και είναι επικίνδυνος, υπό την έννοια ότι δεν ενδιαφέρεται για τα πολιτικά διακιώματα και την ελευθερία λόγου. Ενδιαφέρεται όμως για τη σταθερότητα. Αλλά η Ρωσία χρειαζόταν σταθερότητα και για αυτό οι Ρώσοι τον λατρεύουν».
Αντίπαλοι του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διεκδίκηση του τίτλου, που απονέμει το Time κάθε χρόνο από το 1927, ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Αλ Γκορ και η συγγραφέας των περιπετειών του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, που αναδείχθηκαν δεύτερος και τρίτη αντίστοιχα. Ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο και ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέιβιτ Πετρέους
Κάτοχος του περυσινού τίτλου ήταν το κοινό του Internet, τα άτομα που δεν είναι απλά χρήστες, αλλά και δημιουργοί δικτυακών τόπων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: