Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Τους 400 φτάνουν οι νεκροί από τις ταραχές στη Νιγηρία

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νιγηρία και φτάνει πλέον τα 400 μέσα σε δύο ημέρες. Ομαλότερη φαίνεται η κατάσταση, εκατοντάδες οι συλλήψεις.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει τις σορούς στο τέμενος της πόλης. Δεκάδες σοροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταβεί και πολλοί τραυματίες. Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 7.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε κυβερνητικά κτίρια. Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 500.

Την Κυριακή η κατάσταση φαίνεται ότι ομαλοποιείται. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιβάλει και 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι βιαιότερες συγκρούσεις.

Κατά τις συγκρούσεις από τις αντίπαλες συμμορίες χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν καταστραφεί και καεί κατοικίες, καταστήματα αλλά και εκκλησίες και τεμένη. Η πόλη Τζος βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στη νοητή γραμμή που χωρίζει το χριστιανικό νότιο τμήμα της χώρας από το μουσουλμανικό βόρειο.

Οι ταραχές στη πόλη Τζος ξέσπασαν με αφορμή τις τοπικές εκλογές και τις φήμες για την ήττα του χριστιανικού PDP, όπως υποστηρίζει πάντως η αντίπαλη πλευρά.

Έκκληση για τον τερματισμό της βίας στη Νιγηρία απηύθυνε κατά το κυριακάτικό κήρυγμά του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: