Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έρευνα σε βάρος τριών ευρωβουλευτών για χρηματισμό

Έρευνα σε βάρος τριών ευρωβουλευτών για υπόθεση δωροδοκίας διέταξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως αναφέρει η Διαδικτυακή πύλη EU Observer, έπειτα από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sunday Times», το οποίο τους κατηγορούσε για διαφθορά.
Ειδικότερα η βρετανική εφημερίδα κατηγόρησε το Σλοβένο ευρωβουλευτή Ζόραν Τάλερ και άλλα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ρουμάνο, Αντριάν Σεβερίν και τον Αυστριακό, Ερνστ Στράσερ για χρηματισμό. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι τρεις ευρωβουλευτές αποδέχθηκαν προσφορά δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι τους συστήθηκαν ως λομπίστες και τους προσέφεραν προμήθεια 100.000 ευρώ, αν προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των εταιριών που εκπροσωπούν.
Την παραίτησή τους έχουν ήδη υποβάλλει ο Σλοβένος ευρωβουλευτής Ζόραν Τάλερ και ο Αυστριακός Ερνστ Στράσερ.
Αντιθέτως ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής γνωστοποίησε ότι δεν θα παραιτηθεί. Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, ανέφερε ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και εξαπέλυσε επίθεση κατά της εφημερίδας, κατηγορώντας τη για "ευρω-σκεπτικισμό".

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=261275

Δεν υπάρχουν σχόλια: