Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Μπαμπάς ετών 13 σοκάρει τη βρετανική (και όχι μόνο) κοινή γνώμη

H Βρετανία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκυμοσύνης στην εφηβεία, τα μεγαλύτερα ποσοστά εφήβων εθισμένων στο αλκοόλ, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η είδηση ότι ένας 13χρονος, o Αλφι, και μία 15χρονη, η Σαντέλ, έγιναν την περασμένη εβδομάδα γονείς. Και οι δύο υπόσχονται να μεγαλώσουν την κόρη τους όσο καλύτερα μπορούν.
Δείτε το βίντεο
Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι το πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών το θέμα.
Ο πατέρας του Αλφι, που έχει άλλα εννέα ή δέκα παιδιά, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει στο γιο του για τα «σπουργιτάκια και τις μελισσούλες» πριν αποφασίσει να κάνει και δεύτερο παιδί.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο σερ Μπέρναρντ Ίνγκαμ, πρώην υπουργός Τύπου επί διακυβέρνησης Θάτσερ, κρούει στους Βρετανούς τον κώδωνα του κινδύνου.
«Είναι ένδειξη του ότι έχουμε χάσει τον δρόμο μας, ότι οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού» δήλωσε στο Associated Press. «Το σίγουρο είναι πως, σε αυτή τη βάση, η κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτή είναι ένδειξη για τη διαλυμένη Βρετανία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: