Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η5Ν1

Βιετνάμ: Ενας νεκρός από τον ιό Η5Ν1

Ενας άνδρας 32 χρόνων πέθανε στο βόρειο Βιετνάμ εξαιτίας του ιού Η5Ν1. Πρόκειται για το δεύτερο νεκρό στο Βιετνάμ εξαιτίας του ιού που προκαλεί τη γρίπη των πτηνών, από την αρχή του έτους.
Ο 32χρονος προσβλήθηκε από τον ιό στην επαρχία Νινχ Μπινχ, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από το Ανόι και υπέκυψε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό. Πιθανολογείται ότι ο 32χρονος προσβλήθηκε από τον ιό Η5Ν1, καταναλώνοντας πουλερικά.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πέθανε μία γυναίκα 23 χρόνων εξαιτίας της γρίπης των πτηνών στην επαρχία Κουανγκ Νινχ, ανατολικά του Ανόι.

Ιαπωνία: Σε φάρμα με ορτύκια ο ιός της γρίπης των πτηνών
Σε αγρόκτημα με ορτύκια στην πόλη Τογιοχάσι της κεντρικής Ιαπωνίας εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών, Η5Ν1, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
Οι τοπικές αρχές έθεσαν σε απομόνωση μια περιοχή δέκα χιλιομέτρων γύρω από το αγρόκτημα και σχεδιάζουν να θανατώσουν μεγάλο αριθμό των πτηνών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας, κανένα πτηνό δεν πέθανε από τον ιό και κανένας άνθρωπος δεν μολύνθηκε από αυτόν.
Στα ορτύκια εντοπίστηκε το στέλεχος H7 του ιού της γρίπης των πτηνών. Το θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης για τον άνθρωπο είναι το H5N1

Δεν υπάρχουν σχόλια: