Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ευνουχισμό των βιαστών ζητά υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι

Χειρουργικό ευνουχισμό των βιαστών προτείνει ο προερχόμενος από τη Λέγκα του Βορρά ο υπουργός Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Καλντερόλι, επαναφέροντας πρόταση είχε καταθέσει το 2005 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρώ ότι δεν είναι δυνατή η επανένταξη [...] Πιστεύω ότι ο χημικός ευνουχισμός αποτελεί ανεπαρκή λύση και ότι δεν απομένει παρά ο χειρουργικός ευνουχισμός. Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί» δηλώνει ο Ρομπέρτο Καλντερόλι σε συνέντευξή του στη La Stampa.
Η Ιταλία αντιμετώπισε τρεις περιπτώσεις βιασμών τις τελευταίες ημέρες, ειδικότερα αυτή του βιασμού μίας εφήβου σε πάρκο της Ρώμης.
Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ένα προεδρικό διάταγμα έτσι ώστε οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων να φυλακίζονται συστηματικά, χωρίς δυνατότητα κατ' οίκον περιορισμού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.Ένα άλλο μέτρο θα ήταν, σύμφωνα με τον Τύπο, να δοθεί η άδεια στους δημάρχους να συστήσουν ομάδες «άοπλων εθελοντών πολιτών» για την επίβλεψη των επικίνδυνων περιοχών.
Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας απέρριψε αμέσως την ιδέα αυτή, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη βία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: