Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Γερμανία: Δικάζεται για το θάνατο εφήβου στον οποίο σέρβισε 45 σφηνάκια

Ένας ιδιοκτήτης μπαρ δικάζεται σήμερα στο Βερολίνο, επειδή σέρβιρε 45 σφηνάκια τεκίλας σε ένα έφηβο 16 ετών, ο οποίος απεβίωσε αφού έμεινε σε κωματώδη κατάσταση επί τέσσερις εβδομάδες.
Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών που επέφεραν το θάνατο, διότι σέρβιρε την τεκίλα στον έφηβο στις 27 Φεβρουαρίου 2007, παρασύροντάς τον σε στοίχημα ότι μπορούσε να πιει περισσότερο από κείνον, ενώ ο ίδιος όμως έπινε νερό.
Ο έφηβος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε καταναλώσει 45 σφηνάκια τεκίλας περιεκτικότητας 0,02 λίτρων το καθένα, έπεσε σε κώμα, με περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα του 4,4 γραμμάρια. Πέθανε στο νοσοκομείο ένα μήνα αργότερα και χωρίς να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Τέσσερις ακόμη έφηβοι, ηλικίας 17 έως 21 ετών, που είχαν επίσης ανάμειξη στο περιστατικό, παραπέμφθηκαν σε δίκη σε δικαστήριο ανηλίκων.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νέων που καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στη Γερμανία αυξάνεται σταθερά, ενώ το 2007 σε 23.165 περιπτώσεις νεαροί χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε κατάσταση προχωρημένης μέθης στο νοσοκομείο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: