Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Υπόσχεση Ομπάμα να πολεμήσει την τρομοκρατία σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποσχέθηκε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στην Αλ Κάιντα και στον ηγέτη της, Οσάμα μπιν Λάντεν, να "δρουν ατιμώρητα" στο Αφγανιστάν.
"Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Αλ Κάιντα να λειτουργεί. Δεν θα αφήσω την Αλ Κάιντα και τον μπιν Λάντεν να δρουν ατιμώρητα και να επιτίθονται στις Ηνωμένες Πολιτείες", τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο
Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να συντονιστούν καλύτερα με τους συμμάχους τους για να πετύχουν τους στόχους τους στο Αφγανιστάν. Διευκρίνισε όμως πως δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει αυτή η επιτυχία.
"Θα βρειαστούμε αποτελεσματικότερο συντονισμό της στρατιωτικής προσπάθειας με διπλωματική και αναπτυξιακή προσπάθεια, με καλύτερο συντονισμό με τους συμμάχους μας", είπε.
Όσον αφορά το Πακιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως τρομοκράτες δρουν στις περιοχές των φυλών. Τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να βεβαιωθεί ότι το Πακιστάν είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στον αγώνα για την εξάλειψη αυτής της απειλής.
Η νέα πακιστανική κυβέρνηση επιθυμεί σφοδρά να ελέγξει την κατάσταση και "πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το Πακιστάν είναι ακλόνητος σύμμαχος μας στη μάχη κατά αυτής της τρομοκρατικής απειλής", πρόσθεσε.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/10/1627475.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: