Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΗΠΑ: Ερευνα για τις απειλές κατά της μητέρας που γέννησε οκτάδυμα

Η αστυνομία του Λος Αντζελες άρχισε έρευνα για τις απειλές που δέχεται η μητέρα των οκτάδυμων, Νάντια Σούλεμαν, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Τimes.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι απειλές εναντίον της ζωής της Σούλεμαν διατυπώθηκαν από επισκέπτες ιστοσελίδας που δημιούργησε ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της ίδιας της μητέρας. Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για την ανατροφή των συνολικά 14 παιδιών της Σούλεμαν.
Ωστόσο πολλοί επισκέπτες της ιστοσελίδα εκφράζουν την οργή τους για τη μητέρα των οκτάδυμων, ιδιαιτέρως με αφορμή την αποκάλυψη ότι το κόστος της απόφασης της Σούλεμαν να κάνει τόσα πολλά παιδιά, θα το επιφορτιστούν τελικώς οι φορολογούμενοι. Εκατοντάδες μηνύματα με αρνητικά και απειλητικά σχόλια έχουν σταλεί στην ιστοσελίδα, πέραν εκείνων που διατυπώνουν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τη Σούλεμαν.
«Έχουμε ενημερωθεί για τις απειλές (εναντίον της ζωή της) και στέλνονται ερευνητές στο Δυτικό Λος Αντζελες για να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η Σούλεμαν λαμβάνει εκπτωτικά κουπόνια για τη σίτιση των έξι μεγαλύτερων παιδιών της και κρατικά βοηθήματα για τα τρία από αυτά που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ωστόσο η άνεργη μητέρα δήλωσε στο NBC ότι δεν έχει εισοδήματα πέραν των φοιτητικών δανείων και ότι πλήρωσε πάνω από 100.000 δολάρια για να κάνει την εξωσωματική γονιμοποίηση, που απέφερε τα οκτάδυμα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συνολικό κόστος για τη γέννηση και τη νοσηλεία των οκτάδυμων, που υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πληρωθεί από το πολιτειακό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/13/1629089.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: