Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Νέες βολές Φιντέλ Κάστρο κατά Μπαράκ Ομπάμα

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο τόνισε χθες πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η ομάδα «των λαμπρών πολιτικών κι οικονομολόγων του» δεν θα κατορθώσουν να επιλύσουν τις αυξανόμενες δυσκολίες του αμερικανικού καπιταλισμού.
«Ο Ομπάμα, ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου Εμμάνουελ Ραμ και όλοι οι λαμπροί πολιτικοί κι οικονομολόγοι που έχει μαζέψει δεν αρκούν για να επιλύσουν τα αυξανόμενα προβλήματα της καπιταλιστικής αμερικανικής οικονομίας», τονίζει ο Κάστρο σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Cubadebate.
Για τον 82χρονο ηγέτη της κουβανικής επανάστασης - ο οποίος έχει απομακρυνθεί την τελευταία διετία από την πολιτική σκηνή λόγω ασθένειας - «όλοι οι άλλοι λαοί θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την κολοσσιαία σπατάλη και να εγγυηθούν, πάνω απ' όλα σε τούτον τον ολοένα και πιο μολυσμένο πλανήτη, τις δουλειές των Αμερικανών εργατών και τα κέρδη των πολυεθνικών της χώρας αυτής».
Ο Κάστρο, ο οποίος είχε χαιρετίσει τη νίκη του Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές, τελευταία έχει πολλαπλασιάσει τα «καρφιά» του κατά του Αμερικανού προέδρου.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/09/1626995.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: