Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στην παραγωγή ενιαίου μοντέλου φορτιστή, ο οποίος θα είναι συμβατός με όλες τις μάρκες κινητών, προκειμένου να ανταποκριθούν σε απαίτηση των Βρυξελλών, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times Deutschland.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση αυτή οφείλεται κυρίως σε λόγους κόστους και στη θέληση να προβάλουν μία θετική εικόνα, παράγοντας ένα μοντέλο φορτιστή κοινό για όλα τα κινητά και χαμηλής κατανάλωσης. Ο φορτιστής αυτός θα βασίζεται σε μία σύνδεση τύπου μίνι-USB.
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για ζητήματα βιομηχανίας Γκίντερ Φερχόιγκεν είχε δηλώσει την Παρασκευή σε συνέντευξή του στη Ντόιτσε Deutsche Welle, ότι «η υπομονή του έχει εξαντληθεί» στο θέμα της τυποποίησης των φορτιστών, και πως ελπίζει πια ότι η πρωτοβουλία θα προέλθει από τους ίδιους τους κατασκευαστές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times Deutschland, περισσότερα από 30 διαφορετικά μοντέλα φορτιστών κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, FT Deutschland

Δεν υπάρχουν σχόλια: