Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Σε απεργία κατεβαίνουν οι Ισπανοί ιδιοκτήτες φορτηγών για τις τιμές των καυσίμων

Συνεχίζεται το ρεύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες φορτηγών ξεκίνησαν στην Ισπανία απεργία αορίστου διάρκειας για την κατακόρυφη αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Περίπου 90.000 μεταφορείς ξεκίνησαν την απεργία τους το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να αποκλείσουν δρόμους και να κατέβουν σε πορείες διαμαρτυρίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Μεγάλη ουρά φορτηγών σχηματίστηκε στα σύνορα Ισπανίας- Γαλλίας, ενώ οδηγοί φορτηγών έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες και τα φώτα και τρύπησαν τα λάστιχα των οχημάτων συναδέλφων τους, όταν αυτοί επιχείρησαν να «σπάσουν» την απεργία.
Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει οι Ισπανοί στα βενζινάδικα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες φορτηγών εκτιμούν ότι τα αγαθά στα σουπερμάρκετ θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες μέρες.
Αν και η ισπανική κυβέρνηση πρότεινε στους ιδιοκτήτες φορτηγών σειρά μέτρων διευκόλυνσης, όπως έκτακτα δάνεια, πιστωτικές διευκολύνσεις και πιο ευέλικτα συμβόλαια, οι οδηγοί φορτηγών τις απέρριψαν λέγοντας ότι είναι ανεπαρκείς.
Η απεργία των Ισπανών ιδιοκτητών φορτηγών ακολουθεί εκείνη των Γάλλων συναδέλφων τους. Ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου -περισσότερο από 35% φέτος- έχουν σημειωθεί από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους σε όλη την Ευρώπη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: