Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έρευνα για νέα αυτοκτονία εργαζομένου στη France Telecom

Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών France Telecom ανακοίνωσε πως προτίθεται να διατάξει έρευνα εις βάθος για την αυτοκτονία υπαλλήλου της, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στον χώρο στάθμευσης παραρτήματος της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρεία αντικατέστησε πρόσφατα τον εκτελεστικό της διευθυντή και υποσχέθηκε να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, έπειτα από τη μακρά σειρά αυτοκτονιών, άνω των 20 υπαλλήλων της, που είχαν καταγραφεί τον περασμένο χρόνο.
Ο διευθυντής Στεφάν Ρισάρ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2010, τόνισε πως η έρευνα θα επιδιώξει να διαπιστώσει εάν οι εργασιακές συνθήκες διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην αυτοκτονία, όπως υποστηρίζει σε χθεσινό ανακοινωθέν του και το εργατικό συνδικάτο CGT.
«Χρειάζεται να αναλύσουμε εις βάθος και λεπτομερώς το τι συνέβη. Πρόθεσή μου είναι η έρευνα να είναι εξαντλητική και διαφανής», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως υπογράμμισε, η έρευνα θα εστιασθεί στο προσωπικό και επαγγελματικό παρελθόν του 57χρονου εργαζομένου, ο οποίος απασχολείτο κοντά στην πόλη Μπορντό και θα ερωτηθούν σχετικά μέλη της οικογένειάς του και του συνδικάτου του. Σύμφωνα με την CGT, ο αυτόχειρας πρόσφατα είχε μετατεθεί σε παράρτημα της εταιρείας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1962084

Δεν υπάρχουν σχόλια: