Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στη Μάριον Τζόουνς

ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ...

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επιβλήθηκε στη Μάριον Τζόουνς από την αμερικανική Δικαιοσύνη για ψευδή κατάθεση στις αρχές. Η παλαίμαχη σπρίντερ, που ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου πριν από τρεις μήνες ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, μολονότι ποτέ δεν βρέθηκε «θετική» σε έλεγχο, θα γίνει η πρώτη αθλήτρια, η οποία θα εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιο αδίκημα.
Η Μάριον Τζόουνς, η οποία μετά την ανακοίνωση της ποινής της ξέσπασε σε κλάμματα, θα τεθεί υπό επιτήρηση για δύο χρόνια, ενώ καταδικάστηκε και σε 800 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ο δικαστής ζήτησε από την Μάριον Τζόουνς να παραδοθεί στις 11 Μαρτίου για να ξεκινήσει η ποινή της.
«Σας ζητώ να είστε όσο φιλεύσπλαχνοι μπορεί να είναι ένας άνθρωπος» δήλωσε η Μάριον Τζόουνς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποχωριστεί τα παιδιά της ούτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
«Ξέρω ότι η μέρα που θα με ρωτήσουν οι γιοι μου για αυτά τα γεγονότα πλησιάζει. Σκοπεύω να είμαι ειλικρινής [...] και να τους καθοδηγήσω να μην κάνουν τα ίδια λάθη» προσέθεσε.
Η 32χρονη Αμερικανίδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, τα οποία υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη ΔΟΕ, ενώ η IAAF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματά της από την 1η Σεπτεμβρίου 2000 και μετά. Παράλληλα, της επέβαλε ποινή αποκλεισμού 2 χρόνων που έχει ισχύ μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009, αν και η ίδια μετά την ομολογία της δήλωσε ότι σταματά τον αθλητισμό.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: