Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Επτά νεκροί σε επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

Με διαρκείς επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας «στρώνει» το Ισραήλ το δρόμο για την άφιξη Μπους την προσεχή εβδομάδα. Επτά Παλαιστίνιοι, τρεις ένοπλοι και τέσσερις άμαχοι, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ.
Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε το πρωί της Πέμπτης τρεις κατοικίες μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες αεροπορικές επιδρομές.
Τα ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν την επίθεση στην περιοχή Χαν Γιουνές λίγη ώρα αφού η Ισλαμική Τζιχάντ και άλλη μία ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας, η οποία έπληξε περιοχή βόρεια της ισραηλινής πόλης Ασκελόν, 17 χιλιόμετρα από τη Γάζα.
Ανάμεσα στους νεκρούς στη νότια Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται τρεις Παλαιστίνοι μαχητές· κατά πληροφορίες οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κόστισαν και τη ζωή άμαχων γυναικών που βρίσκονταν μέσα στα σπίτια που χτυπήθηκαν. Αμαχοι βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους τραυματίες.
Την προσεχή Δευτέρα αρχίζει η επίσκεψη του Τζορτζ Ο.Μπους σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Μπους από την ανάληψη της προεδρίας και την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην περιοχή από το 1998.
Κατά την παραμονή του στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τους Εχούντ Ολμέρτ και Μαχμούντ Αμπάς για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, βάσει των στόχων που έθεσε η διεθνής διάσκεψη της Αννάπολης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: