Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Χίλαρι Κλίντον και Τζον ΜακKέιν υποστηρίζουν οι Times της Νέας Υόρκης

Η εφημερίδα The New York Times εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή της στις υποψηφιότητες της Χίλαρι Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς και του Τζον ΜακKέιν από το Ρεπουμπλικανικό, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Για τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον, η εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο της ότι η εμπειρία της τής δίνει προβάδισμα έναντι του βασικού αντιπάλου της στο Δημοκρατικό Κόμμα, Μπαράκ Ομπάμα.
«Καθώς οι Δημοκρατικοί οδηγούνται στις προκριματικές στις μεγαλύτερες πολιτείες, στις 5 Φεβρουαρίου, το διευθυντικό συμβούλιο των Times υποστηρίζει την επιλογή της Χίλαρι Κλίντον ως υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές του 2008», προστίθεται. Για την υποστήριξη του γερουσιαστή ΜακΚέιν η εφημερίδα γράφει ότι παρ' όλο που έχει σοβαρές διαφωνίες με όλους τους ρεπουμπλικανούς, ο γερουσιαστής από την Αριζόνα είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή. «Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, από την Αριζόνα, είναι ο μόνος ρεπουμπλικανός που υπόσχεται να βάλει τέλος στον τρόπο διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους. Έχοντας να επιδείξει προσπάθειες να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές για τη σύνταξη νόμων, αποτελεί μία επιλογή για μεγάλη μερίδα Αμερικανών, απ΄ό,τι οι υπόλοιποι στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο», γράφει η εφημερίδα. Η εφημερίδα Times επισημαίνει επίσης ότι ο ΜακΚέιν έχει αποδείξει ότι έχει χαρακτήρα για να παραμείνει σταθερός στις αρχές του, είναι από τους πρώτους υπερασπιστές των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και είναι ένας από τους πρώτους επιφανείς ρεπουμπλικανούς που διακήρυξε πόσο κακοί χειρισμοί έχουν γίνει στον πόλεμο στο Ιράκ.
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Ντένις Κουτσίνι, που εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Κουτσίνι επικέντρωσε όλη την προεκλογική εκστρατεία του, τη δεύτερη μέσα σε τέσσερα χρόνια, στο να ζητά την άμεση επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ. Ωστόσο, έλαβε 0% στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα και της Νεβάδα και 1,4% στο Νιου Χαμσάιρ.Μετά την αποχώρησή του, οι υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα των Δημοκρατικών μειώθηκαν στους τέσσερις: την Χίλαρι Κλίντον, τον Μπάρακ Ομπάμα, τον πρώην γερουσιαστή Τζον Έντουαρντς και τον πρώην γερουσιαστή Μάικ Γκρέιβελ. Ο τελευταίος πάντως, λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν έχει κάνει προεκλογική εκστρατεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: