Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Ξεπερνά τους 64.000 τόνους η μεγαλύτερη ανάκληση βοδινού στις ΗΠΑ

Εταιρεία συσκευασίας κρέατος που κατηγορείται για κακομεταχείριση ζώων και παρατυπίες στη σφαγή προχώρησε οικειοθελώς στην μεγαλύτερη ανάκληση βοδινού κρέατος που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ -συνολικά 64.864 τόνους.
«Είναι η μεγαλύτερη ανάκληση βοδινού κρέατος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δυστυχώς» δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Γεωργίας Ρίτσαρντ Ρέιμοντ, ανακοινώνοντας το μέτρο.
Το υπουργείο διρυκρινίζει ότι ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία είναι προληπτικός και η ανάκληση γίνεται λόγω παρατυπιών στις διαδικασίες σφαγής και όχι επειδή υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.
Η μεγαλύτερη από την ανακαλούμενη ποσότητα εκτιμάται ότι έχει ήδη καταναλωθεί -περίπου 18.500 τόνοι είχαν διατεθεί για γεύματα σε σχολεία και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα σίτισης. Οι ποσότητες που απομένουν στα ψυγεία θα υποβληθούν τώρα σε έλεγχο.
Η εταιρεία Hallmark/Westland Meat Packing co αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει υπαλλήλους της να στέλνουν για σφαγή ζώα που δεν μπορούν καν να σταθούν όρθια. Στις περιπτώσεις αυτές η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καλεί κτηνίατρους του υπουργείου Γεωργίας, σύμφωνα με τα μέτρα που επιβλήθηκαν για προστασία από τη νόσο των τρελών αγελάδων.
Αντί να συμμορφωθούν με τον κανονισμό, οι υπάλληλοι της εταιρείας εφάρμοζαν διάφορες απάνθρωπες τακτικές για να αναγκάζουν τα ζώα να σταθούνστα πόδια τους. Τα ανασήκωναν για παράδειγμα με ανυψωτικά μηχανήματα, ή τους έβαζαν μια μάνικα στο στόμα για να δημιουργήσουν αίσθημα πνιγμού.
Το οπτικό υλικό εξόργισε τις εταιρείες προστασίας των ζώων και η Δικαισύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των δύο υπαλλήλων που εικονίζονται.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Maria Mikro Analogo είπε...

Δεν είμαστε καλά... κανονικά τους ίδιους έπρεπε να κρεμάσουν, επιτόπου κιόλας!