Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

«Θα χυθεί αίμα» με τα στοιχήματα για τη βραδιά των βραβείων Όσκαρ

Η βραδιά των βραβείων Όσκαρ πλησιάζει -στις 24 Φεβρουρίου- και τα πρώτα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν. Οι μπουκμέικερ δίνουν ως φαβορί τα Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους, Ντάνιελ Ντέι Λούις, Τζούλι Κρίστι και αδελφοί Κοέν.
Αν και στις ΗΠΑ δεν επιτρέπονται τα στοιχήματα για τα Όσκαρ, αρκετά γραφεία στοιχημάτων δίνουν τα δικά τους φαβορί, όπως και Βρετανοί μπουκμέικερ για την βραδιά της απονομής.
Μόνο αυτήν την εβδομάδα αναμένεται το ύψος των στοιχημάτων στους υποψήφιους των Όσκαρ αναμένεται να ανέλθει στα 1, 32 εκατομμύρια ευρώ.
Η ιστοσελίδα Bodoglife δίνει απόδοση στην ταινία Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους 2/5 (την ίδια απόδοση δίνει και το America's Line), ενώ στο Θα χυθεί αίμα δίνει απόδοση 10/3. Ακολουθούν τα Μάικλ Κλέιτον, ενώ το μέχρι πρότινος θεωρούμενο φαβορί Εξιλέωση, καθώς και το Juno συγκεντρώνουν απόδοση 20/1.
Η ταινία των Κοέν είναι και το φαβορί του Bet US με απόδοση 5/6. Την ίδια ταινία επιλέγει και το γραφείο στοιχημάτων για την βιομηχανία της ψυχαγωγίας Hollywood Stock Exchange.
Ο εκπρόσωπος του βρετανικού γραφείου Ladbrokes Ρόμπιν Χάτσισον δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί Βρετανοί που στοιχηματίζουν στην βρετανική ταινία Εξιλέωση με πατριωτικά κριτήρια, αλλά αυτή θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους.
Στην κατηγορία του βραβείου καλύτερης ανδρικής ερμηνείας τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Μεγάλο φαβορί των γραφείων στοιχημάτων είναι ο Ντάνιελ Ντέι Λούις του Θα χυθεί αίμα. Ο υποψήφιος για Όσκαρ δίνει μικρές αποδόσεις (1/6, 1/8 ακόμη και 1/10). Ακολουθούν οι Τζόνι Ντεπ και Τζορτζ Κλούνι.
Στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού, τα γραφεία στοιχημάτων «δείχνουν» την Τζούλι Κρίστι. Απόδοση 2/7 της δίνει το Bodog, 1/3 το America's Line (τις αντίστροφες αποδόσεις δηλαδή 7/2 και 3/1 δίνουν στη μεγάλη της αντίπαλο Μαριόν Κοτιγιάρ), ενώ ελάχιστη τύχη φαίνεται να έχουν οι υπόλοιπες υποψήφιες.
Και στην κατηγορία της σκηνοθεσίας οι αδελφοί Κοέν προηγούνται με αποδόσεις 1/2 ή 1/1. Ακολουθεί ο Πολ Τόμας Αντερσον και ο Τζούλιαν Σνάμπελ.
Σχετικά με τα άλλα βραβεία στις κατηγορίες του Β' ανδρικού ρόλου οι μπουκμέικερ αναδεικνύουν ως φαβορί τον Χαβιέ Μπαρντέμ, ενώ στον δεύτερο γυναικείο ρόλο τα στοιχήματα συγκεντρώνει η Κέιτ Μπλάνσετ ακολουθούμενη από την Έιμι Ράιαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: