Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Τον διάδοχο του τρένου υπερυψηλής ταχύτητας TGV παρουσίασε γαλλική εταιρεία

Ένα νέο, προηγμένης τεχνολογίας γαλλικό τρένο υπερυψηλής ταχύτητας παρουσιάστηκε την Τρίτη σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί.
Το AGV (Automotrice Grande Vitesse - Συρμός Υψηλής Ταχύτητας) είναι ο διάδοχος του TGV (Train a Grande Vitesse) που χρησιμοποιείται ευρέως στους γαλλικούς σιδηροδρόμους.
Έχει ενεργειακά αποτελεσματικές μηχανές κάτω από κάθε βαγόνι, αντί για τις μηχανές στο εμπρός και το πίσω μέρος του συρμού όπως το TGV. Αυτό του επιτρέπει να μεταφέρει 20% περισσότερους επιβάτες - περί τους 300 με 700 καθήμενους - και να μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης.
Η τελική ταχύτητα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, φτάνει τα 360 χιλιόμετρα την ώρα και θα μπορεί να διανύει αποστάσεις 1.000 χιλιομέτρων σε περίπου τρεις ώρες καθιστώντας το ανταγωνιστικό με τις αερομεταφορές.
Στην αφοσίωση της κατασκευάστριας εταιρείας Alsrom αναφέρθηκε ο Νικολά Σαρκοζί αφού δεν εγκατέλειψε το σχέδιο, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, σε δύσκολες στιγμές για την ίδια.
Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, αναφέρει το BBC, έχουν αγοράσει ήδη 25 συρμούς και θα τους εντάξουν από το 2011 στο δίκτυο υψηλής ταχύτητας της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: