Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Δημοσκόπηση δίνει μεγάλο προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον σε Οχάιο και Πενσιλβάνια

Μεγάλο προβάδισμα σε δύο σημαντικές πολιτείες, το Οχάιο και την Πενσιλβάνια, δίνει στην υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κουίνιπακ και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
Στο Οχάιο, όπου οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου, η Κλίντον προηγείται με ποσοστό 55% έναντι 34% του γερουσιαστή από το Ιλινόι Μπάρακ Ομπάμα. Στην Πενσιλβάνια, που θα κληθεί να επιλέξει τον υποψήφιό της στις 22 Απριλίου, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει με ποσοστό 52% έναντι 36% για τον Ομπάμα.Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων, Πίτερ Μπράουν, η κατανομή του πληθυσμού στο Οχάιο ευνοεί την Κλίντον. «Είναι η Αμερική των εργατών, με μικρότερο ποσοστό πτυχιούχων και μαύρων σε σχέση με τις άλλες πολιτείες που τις κέρδισε ο Ομπάμα. Εάν η Κλίντον δεν κερδίσει εκεί δεν βλέπουμε πώς θα μπορέσει να σταματήσει τον Ομπάμα», είπε. Όσο για την Πενσιλβάνια, «θα εξαρτηθεί από το εάν οι μαύροι, οι νέοι και οι πτυχιούχοι της Φιλαδέλφειας και του Πίτσμπεργκ θα είναι αρκετοί για να κερδίσει (ο Ομπάμα) απέναντι στην ισχυρή υποστήριξη που έχει η κυρία Κλίντον από τους εργάτες και τις γυναίκες», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κλέι Ρίτσαρντς, στέλεχος του ίδιου ινστιτούτου.
Στο μεταξύ, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές του Νέου Μεξικού -τη μοναδική πολιτεία που δεν είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα από τη «Σούπερ Τρίτη».
Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την πολιτεία αυτή αποσπώντας 73.105 ψήφους έναντι 71.396 που πήρε ο Μπάρακ Ομπάμα.
Συνολικά η Κλίντον έχει κερδίσει σε 12 πολιτείες, έναντι 22 για τον Ομπάμα, ο οποίος πέρασε μπροστά σε εκλέκτορες.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα RealClearPolitics ο Ομπάμα έχει μέχρι στιγμής 1.289 εκλέκτορες και η Κλίντον 1.237.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: