Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Νεκρός κηρύχθηκε ο αγνοούμενος Αμερικανός επιχειρηματίας Στιβ Φόσετ


Νεκρός κηρύχθηκε από δικαστήριο του Σικάγο ο εκκεντρικός Αμερικανός επιχειρηματίας και λάτρης της περιπέτειας, Στιβ Φόσετ, πέντε μήνες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου το οποίο οδηγούσε πάνω από τη Νεβάδα.
Ο 63χρονος Φόσετ, κάτοχος περίπου 100 ρεκόρ με αεροπλάνα, αερόστατα και ιστιοφόρα πλοία, αγνοείται από τις 3 Σεπτεμβρίου 2007, όταν χάθηκαν τα ίχνη του μονοκινητήριου αεροσκάφους του στη δυτική Νεβάδα.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από ένα μικρό αεροδρόμιο χωρίς να έχει υποβάλλει σχέδιο πτήσης (δεν απαιτούνταν). Η πτήση θα διαρκούσε τρεις ώρες.
Οι εξαντλητικές έρευνες διάσωσης που ακολούθησαν έφεραν στο φως αρκετά συντρίμμια από άλλα αεροσκάφη -κάποια από τα οποία είχαν συντριβεί δεκαετίες πριν- αλλά όχι εκείνο του Φόσετ.
Το δικαστήριο κατέληξε πως οι ενδείξεις ότι ο Στιβ Φόσετ είναι νεκρός «είναι παραπάνω από επαρκείς» και ότι το αεροσκάφος του καταστράφηκε σε θανατηφόρο δυστύχημα.
Αίτηση να κηρυχθεί νεκρός είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο η σύζυγός του, Πέγκι Φόσετ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτέλεσης της διαθήκης του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: