Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Μπόμπι Νάιτ

Μια καριέρα που «φωτίζεται» από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, το 1984 στο Λος Αντζελες με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, και τον Μάικλ Τζόρνταν σε... κολλεγιακή ηλικία, έφτασε στο τέλος της. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μοντγκόμερι Νάιτ, όπως βαφτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1940,, και γνωστό σε όλους Μπόμπι Νάιτ.
Ο 67χρονος τεχνικός, μετά από 42 χρόνια παρουσίας στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με τίτλους, νίκες και «εκρήξεις» του χαρακτήρα του, παραιτήθηκε από προπονητής του Τέξας Τεκ, έχοντας παρακαταθήκη 902 νίκες στο NCAA, που τον έχρισαν πολυνίκη προπονητή του κολλεγιακού πρωταθλήματος. Η σκυτάλη της τεχνικής ηγεσία του Τέξας Τεκ πέρασε στον γιό του, Πατ Νάιτ. Ο 67χρονος τεχνικός, στα 29 χρόνια που έμεινε στον πάγκο του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, οδήγησε τους θρυλικούς «Χούζιερς» στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1976, 1981, 1987), το πρώτο εκ των οποίων (1976) ήρθε χωρίς καμία ήττα!
Ωστόσο, εκτός της προπονητικής του αξίας, ο Μπόμπι Νάιτ έχει χαραχθεί στο μυαλό των περισσοτέρων για το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του. Ως προπονητής του Τέξας Τεκ (από τη σεζόν 2001-02), δεν είχε διστάσει να τα βάλει με τον ίδιο τον πρύτανη, σε κοινή θέα, σe σουπερμάρκετ του Λούμποκ, στο βορειοδυτικό Τέξας. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι ο καβγάς του Νάιτ με τον πρύτανη Ντέιβιντ Σμιθ ξεκίνησε, για άγνωστη αφορμή, στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ και συνεχίστηκε στο πάρκινγκ. Σε άλλους το συμβάν προκάλεσε αναστάτωση.
Αλλοι, πάλι, το είδαν απλώς ως ακόμη ένα κεφάλαιο στον «μύθο» του Μπόμπι Νάιτ. Του προπονητή που το 1985 είχε εκτοξεύσει μία καρέκλα στο παρκέ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Ιντιάνα για το NCAA, ή που το 1993 είχε απωθήσει βίαια τον γιό του, Πατ, προφανώς επειδή δεν ακολουθούσε τις οδηγίες του!
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: